علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال

2 دیدگاه
علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال

علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال یکی از سوالات پرتکرار در دنیای این ورزش پرطرفدار است. این نوع آسیب می‌تواند گریبان خیلی از ورزشکاران را بگیرد و عملکرد آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. رباط صلیبی یکی از بافت‌هایی است که در در اطراف زانو قرار داشته و در ثبات و حتی حرکات آن نقش موثری ایفا می‌کند.

برخی از حرکات ناگهانی و سریع، فرود نامناسب پس از پرش، گرم کردن غیراصولی و حتی برخوردهایی که در این ورزش پرتنش وجود دارد، رباط صلیبی را در معرض ریسک آسیب و حتی پارگی قرار خواهد داد. برای آشنایی کامل با علل، علائم، نحوه درمان و حتی تشخیص پاره شدن رباط صلیبی در فوتبال، در ادامه مقاله اطلاعات جامعی ارائه می‌کنیم.

رباط صلیبی چیست؟

هر زانو از 4 رباط تشکیل می‌شود که به ثبات و حرکات آن کمک زیادی می‌کند. از این 4 مورد، 2 رباط به حالت ضربدری در زانو قرار گرفته و کمک می‌کند تا زانو بتواند بدون بروز مشکل حرکات خود را انجام دهد. معمولا با توجه به موقعیت رباط‌های صلیبی، آن‌ها را به 2 نوع قدامی و خلفی طبقه‌بندی می‌کنند. علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال آسیبی است که به هریک از این 2 بافت وارد می‌شود.

رباط صلیبی چیست؟

شایع ترین آسیب های ورزشی در فوتبال

نکته جالب توجه آن است که فوتبال یکی از ورزش‌های بسیار پرتنش و همراه با آسیب است. بسیاری از ورزشکاران چه حرفه‌ای و مبتدی در طول فعالیت خود با آسیب‌های گوناگونی مواجه می‌شوند. اکثر مصدومیت‌ها در قسمت انتهایی پا نظیر مچ آن اتفاق می‌افتد.

با این حال حدود یک چهارم تمامی آسیب‌هایی که در فوتبال اتفاق می‌افتد، در زانو است. ناگفته نماند که بیشتر از 50 درصد افرادی که دچار آسیب‌دیدگی زانو می‌شوند، معمولا با پارگی رباط صلیبی همراه هستند. بنابراین چنین مشکلی از جمله شایع‌ترین آسیب‌ها در ورزش فوتبال محسوب می‌شود.

درمان جراحی پارگی رباط صلیبی در فوتبال

علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال

علل مختلفی وجود دارد که در ورزشی مثل فوتبال، پارگی رباط صلیبی یک آسیب شایع است. برخی از علل مرتبط با خود بازیکن است و بعضی دیگر به دلیل حوادث حین ورزش اتفاق می‌افتد:

برخورد شدید بازیکنان و پارگی رباط صلیبی

فوتبال از جمله ورزش‌های پربرخورد محسوب می‌شود. به دلیل اینکه اکثر حوادث برای ناحیه پای بازیکن اتفاق می‌افتد، ریسک پارگی رباط صلیبی بالا خواهد بود. به ویژه زمانی که در یک مسابقه بی‌محابا تکل‌های خشنی زده می‌شود. در چنین شرایطی ریسک برخورد مستقیم با زانو وجود دارد.

مطمئنا آسیب‌هایی که به زانو وارد می‌شود، در برخی از بازیکنان بسته به شدت و زاویه ضربه می‌تواند با پارگی رباط صلیبی همراه باشد. بنابراین توصیه می‌شود حتما مراعات لازم را حین انجام ورزش داشته باشید.

برخورد شدید بازیکنان و پارگی رباط صلیبی

عدم گرم کردن مناسب پیش از فوتبال، عامل شایع پارگی رباط

اگر دقت کرده باشید ورزشکارانی که اصولی کار خود را انجام می‌دهند، کم‌تر به علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال تحت درمان قرار می‌گیرند. این موضوع نشان می‌دهد گرم کردن درست و اصولی پیش از شروع ورزش بسیار حائز اهمیت است. در حقیقت به علت عدم آمادگی بافت‌های اطراف زانو، در صورت عدم گرم کردن ریسک آسیب خفیف و حتی پارگی‌های شدید بالا خواهد رفت.

تغییر جهت ناگهانی و سریع حین حرکت

جنب و جوش در ورزشی مثل فوتبال بسیار بالا است. در واقع ورزشکاران در حین فعالیت خود معمولا با سرعت بالا به دوندگی پرداخته و خیلی از اوقات به صورت ناگهانی مسیر خود را تغییر می‌دهند. نکته بسیار مهم آن است که چنین تغییر جهتی در دراز مدت به بافت‌ها و به ویژه رباط‌های صلیبی زانو فشار زیادی اعمال خواهد کرد.

به همین علت ممکن است پس از مدتی فرد با آسیب در این ناحیه و حتی پارگی رباط مواجه شود. این موضوع می‌تواند حتی خیلی از اوقات با یک حرکت ناگهانی و به علت لیز خوردن فرد اتفاق بیفتد.

فرود نامناسب پس از پرش در فوتبال

فرود نامناسب پس از پرش در فوتبال

جهش‌ و فرود بعد از آن می‌تواند علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال باشد. این موضوع در حالت عادی شاید سبب آسیب به مفصل و رباط‌های اطراف آن نشود؛ اما در طولانی مدت می‌تواند منجر به تضعیف و بروز پارگی در چنین بافت‌هایی شود. به علاوه، همیشه بازیکن در فوتبال نمی‌تواند پرش و فرود درستی داشته باشد. خیلی از مواقع فرد فرود نامناسبی دارد و ممکن است در قسمت زانو فشار بیش از اندازه‌ای تحمیل شود. در چنین شرایطی، اولین بافتی که دچار آسیب خواهد شد، رباط‌های صلیبی است.

 

علائم پارگی رباط زانو در فوتبال

در کنار آشنایی با علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال، بهتر است علائم آن را نیز مدنظر قرار دهید. خیلی از مواقع ورزشکار می‌تواند در ناحیه زانو با درد همراه باشد و تصور کند رباط صلیبی پاره کرده است. با این حال همیشه چنین چیزی مطرح نخواهد بود:

  • در اکثر مواقع بیمار همان ابتدا با درد شدیدی همراه است. به طوری که تا مدتی نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد.
  • تورم یکی دیگر از علائم رایج به خصوص در 24 ساعت اول پس از پارگی رباط صلیبی است. نکته قابل توجه آن است که چنین علامتی حتی می‌تواند پس از مدتی برطرف ‌شود. این به معنای بهبودی نخواهد بود.
  • ممکن است فرد در ناحیه زانو نسبت به لمس دچار حساسیت شود. در حقیقت اگر با انگشت این قسمت از پا لمس شود، درد زیادی را تجربه خواهد کرد.
  • دامنه حرکتی زانو به دنبال پارگی رباط صلیبی مطمئنا دچار تغییر خواهد شد.
  • اگر حین وارد شدن آسیب صدای خاصی نظیر پاپ را شنیده باشید، می‌تواند یکی از علائم پارگی رباط صلیبی در نظر گرفته شود.
  • بسیاری از ورزشکارانی که پارگی رباط صلیبی را تجربه می‌کنند، با حس خالی شدن زانو همراه هستند. در حقیقت حین حرکت احساس ناپایداری در این قسمت خواهند داشت.

 

علایم پارگی رباط صلیبی

تشخیص پارگی رباط صلیبی در فوتبال

علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال بسیار گسترده است و همین موضوع تشخیص را کمی سخت می‌کند. بایستی برای تشخیص این آسیب به بهترین دکتر ارتوپد تهران یا هر نقطه از کشور مراجعه کنید. معمولا متخصص با کمک تجربه و دانشی که دارد، تشخیص درست و اصولی ارائه می‌کند.

یکی از مواردی که به تشخیص کمک زیادی می‌کند، علائم بیمار است. در صورتی که متخصص با بررسی علائم به پارگی رباط صلیبی شک کند، از تصاویر مرتبط کمک خواهد گرفت. گاهی اوقات عکس پارگی رباط زانو در رادیوگرافی قابل مشاهده است. با این حال اگر متخصص بخواهد عکس رباط صلیبی سالم و آسیب‌دیده را با جزئیات بیشتر بررسی کند، به سراغ MRI خواهد رفت. MRI بافت نرم و رباط را به خوبی نشان می‌دهد.

تشخیص پارگی رباط صلیبی در فوتبال

مدت زمان ترمیم رباط صلیبی

بسته به علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال و شدت آسیب، مدت زمان ترمیم آن متفاوت خواهد بود. همچنین روش درمانی که برای بیمار ارائه می‌شود، خود در مدت زمان بهبودی پس از آن تاثیرگذار است. در صورتی که آسیب و پارگی در درجات کم اتفاق بیفتد، مطمئنا با کمک روش‌های غیرجراحی نیز در مدت کوتاه‌تر بهبود پیدا خواهد کرد.

با این حال در مواردی که پارگی رباط با شدت زیاد باشد، درمان پیچیده‌تری نیاز دارد. در چنین شرایطی مسلما زمان بهبودی و ترمیم رباط بیشتر از قبل خواهد بود. در آسیب‌های خفیف حدود چند هفته و در موارد شدیدتر بیش از 6 ماه زمان برای بهبودی نیاز است.

نحوه جراحی و مدت زمان رباط صلیبی

درمان غیرجراحی پارگی رباط صلیبی

درمان پارگی رباط صلیبی با کمک روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است. در مواردی متخصص ترجیح می‌دهد از روش‌های غیرجراحی برای درمان پارگی رباط صلیبی کمک بگیرد. این موضوع به علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال و حتی شدت آسیب بر می‌گردد.

البته گاهی اوقات بیمار شرایط لازم برای انجام درمان‌های جراحی را ندارد. در چنین مواقعی متخصص ممکن است به بیمار توصیه کند از زانوبند استفاده کند. همچنین مراجعه منظم برای دریافت فیزیوتراپی، کمک زیادی به تقویت عضلات و کاهش فشار روی رباط صلیبی خواهد کرد. چنین روش‌هایی به کاهش علائم و عوارض بیمار نیز منجر می‌شود.

درمان غیرجراحی پارگی رباط صلیبی

بهترین دارو برای درمان پاره شدن رباط صلیبی در فوتبال

در برخی از شرایط پزشک به سراغ دارو درمانی بیمار می‌رود. البته باید در نظر گرفت که صرف استفاده از داروها برای درمان قطعی پارگی رباط صلیبی اثربخش نخواهد بود. این گونه داروها بیشتر زمانی تجویز می‌شود که علائم بیمار غیرقابل تحمل است. به عنوان مثال، مسکن‌های ضدالتهابی برای کاهش درد و تورم گزینه مناسبی خواهد بود. در برخی از شرایط نیز از مکمل‌های ویتامینی برای بهبودی بهتر بافت‌ها استفاده می‌شود.

درمان جراحی پارگی رباط صلیبی در فوتبال

عمل رباط صلیبی یکی دیگر از گزینه‌های درمانی پیش‌روی بیمار است. البته توجه کنید که انجام جراحی برای همه بیماران پیشنهاد نمی‌شود. اول از هر چیزی فرد باید از شرایط مورد نیاز برای جراحی برخوردار باشد. به عنوان مثال عدم ابتلا به مشکلات زمینه‌ای جدی، خود در شروع درمان موثر است.

علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال اکثرا وارد شدن آسیب زیاد به این بافت است. به همین علت متخصص مجبور است در روش جراحی، بافت دیگری از بدن را به رباط پیوند بزند. این امر کمک می‌کند تا ترمیم رباط صلیبی بهتر و سریع‌تر از قبل انجام شود.

 

هزینه عمل پارگی رباط صلیبی

برای محاسبه هزینه عمل رباط صلیبی، باید پارامترهای مختلفی را مدنظر قرار دهید. اینکه در جراحی قرار است چه درمانی انجام شود، خود در هزینه تاثیرگذار خواهد بود. همچنین تکنولوژی و تجهیزات به کار رفته برای جراحی می‌تواند تعرفه عمل را بالا و پایین کند.

نکته دیگر دستمرد جراح مدنظر است. همچنین اینکه جراحی شما در یک بیمارستان دولتی یا خصوصی انجام شود، تعرفه عمل را دستخوش تغییراتی خواهد کرد. به طور کلی باید بدانید چنین هزینه‌ای ثابت نیست و باید برای اطلاع از آن با خود متخصص صحبت کنید.

هزینه عمل پارگی رباط صلیبی

عوارض عدم درمان پارگی رباط صلیبی در فوتبال

برخی از بیماران به علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال و ترس از درمان آن، اقدامی انجام نمی‌دهند. این در حالی است که پارگی رباط صلیبی بدون انجام هیچ اقدام درمانی بهبود نخواهد یافت. ممکن است صرفا علائم اولیه آن مثل درد و تورم پس از چند روز کاهش یابد؛ اما این را نباید به عنوان بهبودی تلقی کنید.

در صورت عدم درمان عوارض بسیاری می‌تواند گریبان شما را بگیرد. به عنوان مثال ناپایداری زانو در حرکات می‌تواند خیلی از اوقات آزاردهنده باشد. همچنین این موضوع خود در طولانی مدت به مینیسک زانو آسیب‌هایی وارد می‌کند. حتی بسیاری از مواقع دیده شده که بیماران با پارگی رباط، به آرتروز زودرس مبتلا می‌شوند. بنابراین درمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

عوارض عدم درمان پارگی رباط صلیبی در فوتبال

بهترین دکتر جراح رباط صلیبی در تهران

تشخیص علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال نیاز به بررسی بیشتر دارد. همچنین اینکه آیا واقعا رباط صلیبی با پارگی مواجه شده، باید توسط متخصص خبره مورد ارزیابی قرار بگیرد. با توجه به همین موضوع، توصیه می‌شود برای تشخیص و به خصوص درمان پارگی رباط صلیبی، به بهترین متخصصین کشور و حتی تهران مراجعه کنید.

دکتر شریف زاده از مشهورترین و با تجربه‌ترین متخصصین حال حاضر شهر تهران و کل کشور هستند که کیس‌های زیادی را در این زمینه درمان کرده‌اند. ایشان همچنین مشاوره کامل و جامعی به بیماران خود ارائه می‌کنند. در صورت نیاز به معاینه و دریافت مشاوره از ایشان، می‌توانید به صورت تلفنی و اینترنتی نوبت خود را رزرو کنید.

سوالات متداول مرتبط با پارگی رباط صلیبی در فوتبال

  • پاره شدن رباط صلیبی فوتبالیست ها چقدر شایع است؟

    پارگی رباط صلیبی یکی از شایع‌ترین آسیب‌هایی است که در این ورزش اتفاق می‌افتد.

  • رباط صلیبی پاره بشه چی میشه؟

    در این صورت علائمی نظیر درد، تورم، کاهش دامنه حرکتی و حتی حس خالی شدن زانو بروز پیدا می‌کند.

  • آیا پارگی رباط صلیبی در فوتبال منجر به پایان دوران حرفه‌ای یک بازیکن می‌شود؟

    خیر، می‌توان با انجام درمان اصولی بازیکن را به دوره حرفه‌ای برگرداند. با این حال ریسک پارگی مجدد رباط بیشتر خواهد شد.

  • چگونه می‌توان از پارگی رباط در فوتبال پیشگیری کرد؟

    در صورتی که با علت پارگی رباط صلیبی در فوتبال آشنا باشید، راحت‌تر می‌توانید از این مشکل پیشگیری کنید. گرم کردن مناسب، اجتناب از حرکات ناگهانی و حتی تقویت عضلات اطراف زانو به پیشگیری از چنین مشکلی کمک زیادی خواهد کرد.

  • آیا همواره برای درمان پارگی رباط در فوتبال نیاز به جراحی است؟

    خیر، گاهی اوقات بدون جراحی نیز می‌توان به بهبودی خوبی دست یافت.

  • پارگی رباط‌های دیگر زانو می‌تواند از عوارض عدم درمان پارگی رباط صلیبی باشد؟

    بله، در صورت عدم درمان ممکن است چنین مشکلی برای زانو ایجاد شود.

  • چه مدت پس از جراحی و درمان پارگی رباط می‌توان به فوتبال برگشت؟

    این موضوع به شدت آسیب و نوع درمان وابسته است. در اکثر مواقع فرد پس از 6 تا 12 ماه قادر خواهد بود با اجازه متخصص به فوتبال برگردد.

  • تغییر شکل زانو بعد از پارگی رباط صلیبی امکان‌پذیر است؟

    این موضوع خیلی شایع نیست. با این حال در آسیب‌های خیلی دید و بدون اقدام برای درمان، می‌توان شاهد چنین عوارضی بود.

  • راه رفتن با رباط صلیبی پاره بعد از فوتبال خطرناک است؟

    در دراز مدت می‌تواند مشکلاتی برای زانو و بافت‌های اطراف آن ایجاد کند.

  • از کجا بفهمیم رباط صلیبی پایمان در فوتبال پاره شده است؟

    باید برای این منظور به یک متخصص مراجعه کنید. معاینه دقیق زانو و بررسی تصاویر به تشخیص کمک می‌کند. همچنین در صورت داشتن علائم مذکور، باید به پارگی رباط شک کنید.

  • عکس رباط صلیبی پاره شده در MRI قابل تشخیص است؟

    بله، متخصص به خوبی می‌تواند از این تصاویر برای تشخیص دقیق‌تر کمک بگیرد.

دسته بندی : آسیب های ورزشی,جراحی رباط صلیبی

اینستاگرام من را دنبال کنید

پیشنهاد می‌شود این مقالات هم بخوانید

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام اقای دکتر
    من حین فوتبال احساس کردم زانوم خالی کرده و تا چند روزی تورم داشت
    ولی بعد از چند روز هم تورم برطرف شد و هم اینکه دیگه چنین حسی نداشتم.
    میخواستم بدونم آیا ممکنه پارگی رباط بوده باشه؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

دکتر سید رضا شریف زاده | متخصص ارتوپدی و جراحی های فوق تخصصی زانو، لگن و آسیب های ورزشی

دکـتر سـیـد رضـا شــریـف زاده

مقالات مرتبط: