دکتر سید رضا شریف زاده | متخصص ارتوپدی و جراحی های فوق تخصصی زانو، لگن و آسیب های ورزشی

دکـتر سـیـد رضـا شــریـف زاده

? متخصص ارتوپدی و جراحی های فوق تخصصی زانو و لگن

توضیحات دکتر سید رضا شریف زاده درباره پارگی های مینیسک

دکتر سید رضا شریف زاده در این پادکست درباره انواع پارگی های مینیسک صحبت می‌کند.


به نام خدا دکتر سید رضا شریف‌زاده هستم جراح و متخصص ارتوپدی، در این وویس کوتاه می‌خواهم در خصوص پارگی‌های مینیسک مختصر صحبت بکنم.

انواع پارگی مینیسک از زبان دکتر شریف زاده

همانطورکه در مقاله ذکر شده بود. پارگی مینیسک، انواع مختلف و درجات مختلفی از پارگی وجود دارد که درجه‌ی یک و دو آن معمولاً یافته‌های ام آر آی هستند و ممکنه به صورت بالینی علائم زیادی نداشته باشند و در حین آرتروسکوپی هم یعنی زیر دید مستقیم هم این پارگی‌ها چون به سطح مینیسک راه پیدا نکرده چیزی دیده نمی‌شود و معمولاً این پارگی‌ها علایم بالینی واضحی هم ندارند فقط نشان دهنده‌ی اینکه کیفیت مینیسک در حال تغییر است و مینیسک در حال Regeneration داره میشه و ماهیتش تغییر می‌کند. ولی پارگی‌ درجه سه که از پارگی‌های کلینیکی هستند و علامه بالینی دارند هم در حین عمل آرتروسکوپی و زیر دید مستقیم، پارگی دیده می‌شود که حالا بسته به نوع پارگی انواع مختلفی وجود دارد و هم علایم بالینی دارد یعنی این که بیمار معمولاً از درد شکایت دارد. از قفل کردن تورم زانو و هم گاهاً خالی کردن زانو، از علائم مهم این پارگی‌های درجه سه هستند. خود پارگی‌های درجه سه هم یک فرمش هستش که در افراد جوان و بیماران جوان به دنبال تروما با انرژی بالا حین ورزش یا فعالیت کاری سنگین اتفاق میوفتد؛ معمولاً پر سر و صداتر است به همراه درد و محدودیت حرکتی و قفل کردن زانو است. معمولا بارز است و این نوع پارگی‌ها که در زمینه‌ی یه زانوی سالم اتفاق افتاده احتمال اینکه نیاز به جراحی داشته باشد خب خیلی بیشتر است.

پارگی مینیسک درجه سه از نوع The Generative چیست؟

نوع دیگر از پارگی درجه سه پارگی های The Generative هستند. یعنی اینکه یه زمینه‌ی بیماری قبلی در زانو وجود دارد معمولا ساییدگی و آرتروز و نیز پوسیدگی داره و به دنبال یه فعالیت خیلی سبک یا معمولا بلند شدن از روی زمین یا پیچ خوردن خیلی با ترومای کم دچار پارگی می‌شوند اینها علائمشون معمولاً کمتر است و درمان اولیه‌ی ما تو این نوع پارگی‌ها احتمالا درمان‌های غیر جراحی است مگر اینکه درمان‌های غیر جراحی جواب ندهد و بیمار علائم مکانیکی داشته‌باشد و مثلاً قفل کردنشون خوب نشود. خب تو این جور موارد هم درمان جراحی انجام می‌دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوبت دهی از طریق تلفن گویا و یا ارسال پیام به شماره واتساپ مطب