دکتر سید رضا شریف زاده | متخصص ارتوپدی و جراحی های فوق تخصصی زانو، لگن و آسیب های ورزشی

دکـتر سـیـد رضـا شــریـف زاده

? متخصص ارتوپدی و جراحی های فوق تخصصی زانو و لگن

درمان پای پرانتزی در سنین مختلف [توضیحات دکتر شریفزاده]

در این پادکست درمورد درمان پای پرانتزی در سنین بالا و سنین پایین صحبت می‌شود و نکته مهم آن است که در نهایت پای پرانتزی منجر به بروز آرتروز پیشرفته می‌شود.


به نام خدا دکتر سید رضا شریف‌زاده هستم جراح و متخصص ارتوپدی در ادامه‌ی مبحث پای پرانتزی در مورد انواع پای پرانتزی، عللش و اهمیتش و درمان‌هایش، مختصری صحبت کردیم و گفتیم که تو سن پایین اغلب درمان‌ها، درمان غیر جراحی است بجز مواردی که اختلال جدی باشد. که درمان‌های جراحی تو سن پایین خب در جراحی‌های ساده‌تر و با دستکاری کمتری هستش. ولی تو سن بالاتر جراحی استوئوتومی و معمولا جراحی بزرگتر است. در ادامه این مقاله درباره بهترین سن درمان پای پرانتزی بیشتر صحبت می‌کنم.

درمان پای پرانتزی در سنین مختلف چگونه است؟

به این نکته می‌خواستم اشاره بکنم که در نهایت پای پرانتزی منجر به بروز آرتروز پیشرفته می‌شود و اگر تو سن بالا که مفصل تخریب شده حالا این سن معمولا بالای شصت سال است ولی خب تو سن پایین‌تر از شصت هم ممکن است اتفاق بیفتد، منجر به تخریب غضروف مفصلی بشود. درمان فقط دیگه درمان‌های تعویض مفصل است و تو سن بالاتر ممکن است که دیگر درمان‌های استوئوتومی خیلی کارگشا نباشد.

تعویض مفصل در سن بالای 60 سال

و ما مجبور به تعویض مفصل بشیم و تمام هدفمان از درمان اختلال اختلالات راستای اندام از جمله پای پرانتزی این است که حالا یا در حقیقت به این مرحله نرسیم؛ یعنی اینکه جلوگیری بکنیم از تخریب غضروف مفصلی. یا اینکه حداقل تو سن بالاتر این اتفاق بیفتد یعنی اینکه اگه قرار است مثلا پنجاه سالگی، شصت سالگی مفصل تخریب بشود و تعویض انجام شود این سن حداقل یک دهه یا بیشتر به تعویق بندازیم که تعداد دفعاتی که بیمار نیاز به تعویض مفصل دارد به حداقل برسد و کارایی تعویض مفصل هم تو سن بالا معمولا بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوبت دهی از طریق تلفن گویا و یا ارسال پیام به شماره واتساپ مطب