دکتر سید رضا شریف زاده | متخصص ارتوپدی و جراحی های فوق تخصصی زانو، لگن و آسیب های ورزشی

دکـتر سـیـد رضـا شــریـف زاده

? متخصص ارتوپدی و جراحی های فوق تخصصی زانو و لگن

اهمیت درمان پای پرانتزی [توضیحات دکتر شریفزاده]

در این پادکست دکتر سیدرضا شریفزاده درباره روش های درمانی پای پرانتزی و اهمیتش صحبت می‌کند.


به نام خدا دکتر سید رضا شریف‌زاده هستم جراح و متخصص ارتوپدی در ادامه‌ی مبحث پای پرانتزی در مورد علل پای پرانتزی و در حقیقت تعریف پای پرانتزی یک مختصر صحبت کردیم.

چرا اصلا پای پرانتزی برای ما اهمیت دارد؟

حالا چرا اصلا پای پرانتزی برای ما اهمیت دارد علت اینکه برامون راستای اندام مهمه، این است که راستای اندام تاثیر مستقیم روی بیومکانیک مفصل زانو و سایر مفاصل اندام تحتانی از جمله مچ و لگن دارد و اگر راستای اندام  راستای نرمالی نباشد، توزیع فشار توی مفصل تغییر می‌کند و همین تغییر توزیع فشار منجر به خطر ساییدگی زودرس می‌شود. یعنی عناصر مهم داخل زانو از جمله مینیسک و غضروف مفصلی، وقتی تحت فشار قرار می‌گیرد زودتر از زمانی که انتظار داریم دچار تخریب و دجنریشن و نهایتا ساییدگی می‌شود.

مهم ترین عامل تاثیر گذار در شیوع پای پرانتزی چیست؟

بنابراین از این جنبه پایه پرانتزی برای ما اهمیت دارد و پای پردازی شایع‌ترین نوع اختلال راستای اندام است و می‌تواند سایر علل در حقیقت راستای اندام و سایر انواع اختلال راستای اندام به خصوص عرض بکنم، پای ضربدری و اختلالات چرخشی اندام است ولی شیوع پای پرانتزی معمولا بیشتر هستش. در خصوص درمان ژنورام یا همان پای پرانتزی بستگی به عوامل مختلف دارد شاید مهمترین عاملی که توی درمان تاثیرگذار هستش، سن است تو سنین مختلف علت‌های مختلفی باعث ایجاد ژنورام می‌شود پس درمانشم متفاوت است.

ضمن اینکه شدت پرانتزی و سرعت پیشرفتش توی پلن درمانی ما تعیین کننده‌است به طور کلی اگه بخواهم خدمتتون عرض بکنم تو سنین پایین تمایل و ترند ما بیشتر به درمان‌های غیر جراحی است. یعنی جز مواردی که حالا شدید باشد یه بیماری زمینه‌ای مثل بیماری بلانت وجود داشته باشد که گاهی وقتا به توانایی جراحی جواب نمیده، نیاز به درمان جراحی دارد، در اغلب موارد تاکتیک ما در حقیقت درمان‌های غیر جراحی است.

عمل جراحی اصلاح پای پرانتزی یا استوئوتومی چیست؟

درمان‌های غیرجراحی متمرکز می‌شود بر اصلاح راستا، حالا تو سن پایین که استخوان‌ها و صفحات رشد کمک می‌کنند به در حقیقت درمان‌های غیر جراحی برای اصلاح راستا متمرکز هستیم. و همچنین در حقیقت مداخلاتی که باعث کاهش عوارض پای پرانتزی می‌شود، مثل تقویت عضلات و ورزش که باعث کاهش عوارض پایه پردازی می‌شود. با افزایش سن خیلی از اوقات درمان‌های غیر جراحی ممکن است دیگر موثر نباشد؛ به خصوص اگر شدید و پیشرونده باشد بیشتر روی درمان‌های جراحی تاکید می‌کنیم. درمان جراحی هم که در حقیقت متفاوت هستش ولی عمدتا استوئوتومی است؛ یعنی باید استخوان از قسمتی که بیشترین میزان دفرماتیک را دارد شکسته بشود و در راستای درست قرار داده شود که در حقیقت این عمل جراحی اصلاح پرانتزی در اصطلاح استوئوتومی می‌گویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

نوبت دهی از طریق تلفن گویا و یا ارسال پیام به شماره واتساپ مطب