شکستگی استخوان

40
شکستگی استخوان

شکستگی عبارت است از آسیب ساختمان استخوان و به هم خوردن یکپارچگی آن در اثر اعمال ضربات ناگهانی، یا ضربات تکراری و یا به علت حتی اعمال نیروهای طبیعی در یک استخوان غیرطبیعی. در اغلب موارد، شکستگی استخوان ها به علت ضربات شدید به استخوان های سالم ایجاد می شوند. هرگاه نیروی اعمال شده بر استخوان ها به حدی باشد که برای استخوان ها قابل تحمل نباشد، شکستگی روی می دهد. در برخی از بیماری های استخوانی همانند استئوپروز (پوکی استخوان)، ضربات با شدت پایین و حتی با نیروهای طبیعی به راحتی منجر به شکستگی استخوان ها می گردند.

شکستگی ممکن است با جابجایی قطعات یا بدون جابجایی همراه باشد و گاهی فقط یک ترک مویی یا کوچک ایجاد می شود. عموما شکستگی های واضح باعث درد و محدودیت حرکات مفصلی می گردند و هرچه شکستگی به مفصل نزدیکتر باشد، دامنه حرکتی مفصل مربوطه بیشتر کاهش می یابد.

شکستگی ضربه ای (شکستگی تروماتیک) استخوان

بیشتر شکستگی ها در این گروه قرار می گیرند. شکستگی ضربه ای نوعی از شکستگی است که نیروی شدید به استخوان های سالم منجربه جدایی و گسیختگی استخوان می گردد. این نوع از شکستگی خود تحت تاثیر دو عامل است:

*ضربه مستقیم یا اعمال نیروی خارجی مستقیم (همانند برخورد یک جسم سنگین به استخوان های کف پا یا برخورد سپر ماشین به پای یک عابر پیاده)

*ضربه غیرمستقیم یا اعمال نیروی خارجی غیرمستقیم (مانند تکیه به کف دست ها به هنگام افتادن که ممکن است باعث شکستگی استخوان بازو یا استخوان های ساق دست گردد)

شکستگی خستگی (شستگی استرسی) استخوان

گاهی شکستگی استخوان به علت ضرباتی با شدت متوسط یا کم ولی با تکرار زیاد ایجاد می شود که در این حالت به آن شکستگی استرس یا شکستگی خستگی می گویند. این نوع از شکستگی بیشتر در ورزشکاران، سربازان (به هنگام رژه رفتن) و رقاصان-با اینکه دارای استخوان های سالمی نیز هستند- اتفاق می افتد. ماهیت شکستگی های استرس را به نوعی همانند شکستگی های برخی از فلزات به هنگام اعمال فشارهای مکرر نسبت می دهند. عدم یافته رادیولوژیک غیرطبیعی بعد از ضربات، این نوع از شکستگی را از شکستگی های دیگر متمایز می کند، بصورتی که علایم رادیولوژیک ممکن است سه الی چهار هفته پس از اعمال ضربه ظاهر شود که بیشتر به صورت کال استخوانی (کالوس) نمایان می گردد.

شکستگی خستگی اغلب در استخوان های اندام تحتانی ایجاد می شود، به نحوی که استخوان های کف پا (متاتارس ها) بیشتر از استخوان های دیگر دچار این نوع از شکستگی می شوند. استخوان های دیگر اندام تحتانی که ممکن است دچار شکستگی خستگی گردند عبارتنداز:

*تنه نازک نی (فیبولا)

*تنه درشت نی (تیبیا)

*استخوان ران (فمور) به میزان کمتر

شکستگی مرضی (شکستگی پاتولوژیک) استخوان

اگر شکستگی استخوان به علت ضعف ساختار استخوانی درنتیجه یک بیماری، عفونت استخوانی، تومور یا کیست استخوانی ایجاد گردد، شکستگی پاتولوژیک یا شکستگی مرضی می نامند. در موارد شکستگی پاتولوژیک، ضربات خفیف و حتی نیروهای طبیعی با توجه به شدت ضعف ساختمان استخوانی می تواند باعث شکستگی استخوان ها گردد. پوکی استخوان (استئوپروز) بیماری شایعی است که منجربه شکستگی استخوان ها به خصوص مهره های ستون فقرات و انتهای فوقانی استخوان ران (فمور) می گردد.

منبع: فیزیوتراپی

دسته بندی : درمان شکستگی ها

اینستاگرام من را دنبال کنید

پیشنهاد میشود این مقالات هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط: